Geschiedenis

[‘endzjin] S.V.E.I.A. (dat staat voor StudentenVereniging Eerste In Almere) werd opgericht in 1998, door de eerste studenten aan het Instituut voor Information Engineering.
Met een clubje van 80 studenten start de opleiding en een aantal  enthousiastelingen vormt het bestuur. Zonder vaste feestlocatie (een Sociëteit ontbrak nog en de Almeerse horeca keek argwanend naar “dat studentenvolk”) werden de eerste feesten georganiseerd, sommige zelfs in de huiskamer van een studentenhuis.

Na een aantal knallende introductieweken kreeg [‘endzjin] steeds meer leden en na veel, heel veel gezeur en moeite kregen we dan eindelijk in 2002 onze eigen Sociëteit: Societas Primus Almeriensis (SPA) de Dromedaris.
Dat was wel nodig, want [‘endzjin] was flink uit z’n jas gegroeid en met de komst van 2 nieuwe opleidingen in 1999 en 2000 (PGS en Pabo) kwamen er nog meer leden bij.
Sindsdien wordt het steeds drukker bij [‘endzjin] en is [‘endzjin] een vereniging voor alle studenten in Almere, ongeacht de opleiding of het studiejaar.

 

Volg ons