A.S.W. Zuiderzee staat voor de Almeerse Studenten Watersportvereniging de Zuiderzee en is opgericht op 6 november 2015. Haar wortelen reiken ver terug in de geschiedenis van Almere als studentenstad, toen Almere nog één studentenvereniging had, namelijk deze – [‘endzjin] S.V.E.I.A. -, dat staat voor StudentenVereniging Eerste In Almere. De oprichters van A.S.W. de Zuiderzee zijn in hart en nieren [‘endzjin] en houden die identiteit dicht bij het hart.

Sinds de komst van Windesheim in Almere in 2010 zijn er veel meer studenten in Almere komen studeren. Hierdoor kwam er ook een grotere diversiteit aan initiatieven en verenigingen voor studenten: StudentInAlmere (2014) en SRV (Studenten Roeivereniging) Agon (2014).

[‘endzjin] en A.S.W. Zuiderzee bereikten een samenwerking in 2015, waar A.S.W. de Zuiderzee als zelfstandige maar gelieerde dochtervereniging van [‘endzjin] ontstond. Wij richten ons, naast alle studentenactiviteiten en mores van dien, vooral op het zeilen en windsurfen en sluiten aan bij Almere als studenten- en watersportstad.

De oprichters hebben tijdens hun studentenleven veel gezeild en samen met [‘endzjin] organiseerden zij zeilweekenden. Na een tijd van afwezigheid kwam het idee voor een studenten zeilvereniging, waar de focus ligt op actief en enthousiast zeilen en windsurfen. De verenigingen sluiten goed op elkaar aan en bieden elkaar ruimschoots mogelijkheden voor haar leden.

A.S.W. Zuiderzee is gevestigd in Almere en beoefend het zeilen op het Gooimeer en het Weerwater. Het windsurfen gebeurd op het surfstrand aan het Gooimeer bij windsurfvereniging Almere Centraal. Het café 10 Beaufort staat ter beschikking voor een borrel. Voor de echte feesten zijn wij natuurlijk te vinden in S.P.A. de Dromedaris, de enige Sociëteit van Almere.

Voor meer informatie over A.S.W. de Zuiderzee bezoek je onze website http://www.dezuiderzee.org

Ahoy!